Yhdenvertaisesti_saveltaen_Ainolassa_c_Markku_Klami

Innostusta, kannustusta ja musiikillista moninaisuutta – tunnelmia sävellysviikonlopusta

Yhdenvertaisesti säveltäen -hanke käynnistyi yhteisellä sävellysviikonlopulla huhtikuussa. Odotukset olivat korkealla ja innostus käsin kosketeltavaa, kun joukko lahjakkaita nuoria sävellysoppilaita tapasi toisensa sekä opettajansa ensi kertaa ja aloitti yhteisen tutkimusmatkan.

 
Yhdenvertaisesti säveltäen -hankkeen osallistujien ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli sävellysviikonloppu Kallio-Kuninkalan idyllisessä miljöössä huhtikuussa 2019. Se järjestettiin yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen sekä sävellyksen ja musiikinteorian aineryhmän kanssa.  
 
Hankkeeseen valitut kahdeksan opiskelijaa esittelivät viikonlopun aikana omia – sekä valmiita että vielä keskeneräisiä -sävellyksiään opettajille ja toisilleen. Ohjelmassa oli työskentelyä pienryhmissä, yksityisopetusta sekä luentoja. Lauantai-iltana tehtiin ikimuistoinen vierailu Ainolaan. Opiskelijat järjestivät siellä oman iltamatinean, jossa he esittivät omia sävellyksiään Sibeliusten tunnelmallisessa salongissa. 
 
Meille työryhmäläisille viikonlopusta jäi päällimmäisenä mieleen innostunut tunnelma ja kannustava yhteishenki. Meitä ilahdutti suuresti viikonlopun aikana kuultu musiikillisten tyylien ja lähestymistapojen moninaisuus – sekä opiskelijoiden suuri into oppia uutta. Lisäksi meihin kaikkiin teki suuren vaikutuksen sävellyspedagogiikan opetusharjoittelijoidemme taitava, toisiaan täydentävä ja jokaista opiskelijaa herkästi kuunteleva työskentelytapa.
 
Kesän aikana saamme kaikki hieman sulatella viikonlopun aikana ja jälkimainingeissa syntyneitä ideoita ja tunnelmia. Syksyllä jatkamme töitä yksityistuntien, mentoroinnin ja yhteisten tapaamisten merkeissä. 
Hankkeen ensimmäinen vaihe huipentuu sävellyskonserttiin ja yleisölle avoimeen seminaariin keväällä 2020. Ja kuten sanottu – odotukset ovat korkealla!
 
 
Päivitys artikkeliin 14.5.2020: Koronaviruksen vuoksi konserttia ja seminaaria on jouduttu siirtämään, uusi ajankohta on lauantai 28.11.2020 klo 12-16.